Boții de live chat: 5 beneficii ale utilizării

Boții

Boții de live chat sau chatboții câștigă din ce în ce mai multă popularitate în industria de marketing și nu doar, iar asta pentru că aduc o nouă modalitate de comunicare a companiilor cu clienții existenți sau potențiali clienții, profitând de popularitatea în creștere a aplicațiilor de mesagerie și a platformelor de social media.

Adoptarea unei tehnologi chatbot vă va oferi un avantaj major, fie ca discutăm de un chatbot suport clienți, chatbot de marketing, chatbot pentru programări online sau un chatbot pentru generare de potențiali clienți.

Acești boții de chat vă vor ajuta să aveti 10 pași înaintea competiției.

Boții de live chat si cele 5 dintre multiplele avantaje ale utilizării

Îmbunătățirea serviciilor pentru clienți cu ajutorul boțiilor de live chat

Un sondaj arată că 83% dintre cumpărătorii online au nevoie de suport atunci cănd doresc să achiziționeze un produs online.

Așadar, clienții dvs. pot avea nevoie de ajutor în încercarea de a înțelege ce produse se potrivesc nevoilor/bugetelor lor, în orice moment al zilei.

Un chatbot va oferi asistență în timp real, la fel cum o persoană de vânzări o face într-un magazin real. Va oferi o comunicare interactivă în care va pune întrebări pentru a înțelege necesitate reală.

Folosind textul și vocea, pot prezenta clienților un conținut bogat cu pagini de produse, imagini, videoclipuri sau îi pot asista în procesul de finalizarea și plată.

Acest lucru înseamnă că un chatbot va oferi o asistență extinsă, un suport pentru clienți mereu disponibili și cel mai important, o interacțiune proactivă și permanentă 24 din 24.

Un angajament mai bun

Este important să vă mențineți clienții angajați cu brandul dumneavoastră, acesta fiind motivul principal pentru care marile companiile folosesc marketingul automatizat prin intermediul platformelor de social media sau prin proprile website-uri.

Implicarea clienților prin intermediul social media va crește vânzările cu 20% până la 40%

În timp ce acest lucru sună bine, un chatbot va adăuga valoare experienței, deoarece o experiență bazată pe interacțiune în timp real, va ajuta clienți să înteleagă care sunt produsele ce se potrivesc nevoilor lor.

Costuri reduse prin boții de live chat

Implementarea unui chatbot complet funcțional este mult mai rentabilă și mai rapidă în comparație cu dezvoltarea unei aplicații custom sau angajarea unui specialist pentru fiecare sarcină din cadrul companiei.

Deoarece boții sunt soluții automatizate, acestea permit organizațiilor să se ocupe concomitent de mai mulți clienți, și simultan să execute diferite sarcini complexe.

Prin implementarea unei soluții automatizate de tip chatbot care ajută și completează agenții umani, nu doar că veți reduce costurile cu angajații, dar veți evita problemele cauzate de erorile umane.

Monitorizarea datelor despre consumatori și obținerea de informații prin boții

Soluțiile de tip chatbot sunt instrumente excelente pentru a comunica cu clienții în timp real.

Cu ajutorul feedback-ului pe care îl colectează prin întrebări simple, puteți aduce îmbunătățiri serviciilor si produselor dumneavoastră. De asemenea, prin monitorizarea datelor, puteți analiza si utiliza modelele de cumpărare și comportamentul consumatorilor.

Monitorizarea datelor utilizatorilor ajută o companie să decidă super rapid „ce produse ar trebui să comercializeze diferit sau pe care ar trebui să le promoveze mai intensiv”.

O creșterea rapidă prin intermediul aplicațiilor de tip messenger (Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Telegram, Google MyBusiness)

Conform datelor, peste 65% dintre utilizatorii de smartphone-uri sau tablete, nu vor descarcă și implementa alte aplicații într-un interval de 30 de zile.

Deoarece utilizatorii de smartphone-uri sau tablete au aplicațiile de bază deja instalate, cum ar fi Facebook, Whatsapp sau Messenger, integrarea unei soluții automatizate de tip chatbot într-una dintre platformele social media populare pe care aceștia le utilizeaza zilnic, pare a fi strategia caștigatoare.

Practic va afișați și promovați produsul sau serviciul oferit, direct acolo unde consumatorii își petrec majoritatea timpul online.

Utilizarea soluțiilor automatizate de tip boții live chat prin intermediul aplicațiilor de mesagerie permite companiilor să interacționeze personal și în timp real.

Atunci când sunt utilizate în mod corect și eficient, aceste vor avea un de efect de levier asupra afacerilor.

În concluzie, printre cele mai mari avantaje ale utilizarii acestor soluții automatizate de tip chatbot, este posibilitatea de a targeta un public cat mai larg prin intermedul platformelor socila media, aplicațiilor de mesagerie, precum și posibilitatea de a automatiza mesaje personalizate si a comunica cu utilizatorii în timp real.
Îți recomandăm să citești și articolul Roboții de chat pentru clinici și servicii medicale

Pe curând!
Echipa BotWizards

Lasă un răspuns